Aplikácie: Poľnohospodári

Poľnohospodársky priemysel, ktorý pokrýva široké spektrum činností súvisiacich s podnikaním v poľnohospodárstve, má veľký dopyt po technológii, ktorá uľahčuje plnenie, váženie a kontrolu materiálov a produktov – technológiu, ktorú dodáva Minebea Intec. Sypké materiály, ako sú hnojivá, krmivá a potravinárske výrobky, sa musia kontrolovať, vážiť, baliť a dodávať.

Široký sortiment produktov Minebea Intec na váženie a kontrolu cudzích telies, automatizovaný aj manuálny, má vysokokvalitné riešenie pre každú takúto potrebu. Naše riešenia váh pre nákladné autá, silové váhy a iné stolové a podlahové váhy ponúkajú robustnosť potrebnú na váženie sypkých materiálov a k dispozícii sú aj odolné riešenia na dávkovanie a triedenie. Všetky riešenia je možné dodať pre použitie vo vonkajšom prostredí, s vhodnou IP a ochranou proti svetlu a s vysokou odolnosťou proti vlhkosti, korózii, prachu a teplotným zmenám.

Spoľahlivý partner pre kontrolu kvality a procesné zariadenia pre agropodnikateľský sektor

Minebea Intec má dlhoročné skúsenosti s vývojom a výrobou inovatívnych zariadení na výrobu a zabezpečenie kvality pre účely váženia a detekcie cudzích telies. Veľká časť týchto skúseností pochádza z aplikácií v poľnohospodárskom priemysle, kde kontrola kvality zohráva zásadnú úlohu pri zabezpečovaní bezpečnosti a kvality produktov a zároveň maximalizuje efektívnosť a nákladovú efektívnosť výrobných procesov. Minebea Intec ako spoľahlivý partner dodávateľov agrobiznisu na celom svete intenzívne a neustále investuje do testovania a certifikácie v súlade s rôznymi národnými a medzinárodnými normami a predpismi, ako napr.

  • pre materiály a produkty: EHEDG/FDA/HACCP/IFS/EAC/AAA/NSF
  • pre Ex aplikácie (ochrana proti výbuchu): ATEX/FM/CSA/IECEx/EAC
  • pre kalibráciu: OIML/NTEP
  • pre ochranu proti vniknutiu (IP): do IP69k

Naše produkty a riešenia sú vyvinuté tak, aby pokryli čo najviac požiadaviek poľnohospodárskeho priemyslu, ako je vysoká odolnosť proti korózii a ochrana pred bleskom. Naše riešenia ponúkajú ochranu IP, zmeny vlhkosti, prachu a teploty. Jednoduché použitie je tiež štandardom a podľa potreby je zahrnuté použitie batérií na flexibilné napájanie a všestranné možnosti pripojenia. Sme tak dobre pripravení splniť veľmi sa meniace potreby dodávateľov poľnohospodárskeho priemyslu bez ohľadu na ich produkt alebo oblasť činnosti – a samozrejme poskytnúť súvisiacu dokumentáciu kvality, ktorá môže byť potrebná pre akúkoľvek aplikáciu. Štandardom je aj jednoduchosť kalibrácie, čistenia a obsluhy.

Vstup tovaru

Kontrola prichádzajúcich materiálov
Zabezpečenie, že všetky materiály, ktoré sa použijú vo výrobe alebo v procese balenia, budú dodané presne podľa objednávky, je kritickým opatrením kontroly kvality. Ak nie, integrita celého procesu je ohrozená ešte pred jeho začatím a kvalita konečného produktu je už ohrozená.
Minebea Intec má všetko potrebné na kontrolu prichádzajúcich tovarov a skladovaných materiálov na obsah hmotnosti a cudzie telesá – efektívne, spoľahlivo a plne v súlade s platnými normami kvality a bezpečnosti.

Plnenie

Váženie počas porciovania a balenia
Riešenia váženia od Minebea Intec sú ideálne prispôsobené na uspokojenie potrieb agropodnikateľských dodávateľov pri ich plniacich a baliacich operáciách, pričom zaisťujú, že produkt nebude ani nedostatkový (riziko nespokojnosti zákazníkov), ani nadmerný (zníženie ziskovosti).
Široký sortiment zahŕňa digitálne a hygienické riešenia pre procesné nádoby, stolové, podlahové a paletové váhy, vážiace terminály a špecializované zariadenia na kontrolné váženie.

Výstup tovaru

Konečné váženie pred doručením
Akonáhle sú produkty spracované ako hotové alebo polotovary alebo sú uskladnené ako surovina, sú pripravené na dodanie zákazníkom. Spoľahlivá kontrola a dokumentácia transferu produktu je tu dôležitá z komerčných dôvodov a z dôvodov vyhýbania sa riziku.
Široký sortiment priemyselných váh Minebea Intec pokrýva každú takúto aplikáciu efektívne a spoľahlivo. V niektorých prípadoch môže byť najefektívnejšie vážiť celé nákladné vozidlo. To sa dosiahne nákladnými váhami. Pred alebo po naložení kamiónu môžu byť podrobnosti o všetkých zaznamenaných tovaroch integrované do obchodného systému kontroly kvality spoločnosti.

Naše produkty a riešenia pre poľnohospodársky priemysel