Aplikácie: Farmaceutický priemysel

Pri vývoji a výrobe liekov, ktoré sa používajú ako lieky na riešenie každého neduhu, ktorý človek pozná, sa farmaceutický sektor stal rozsiahlym, mimoriadne zložitým a vysoko regulovaným priemyslom – so zodpovedajúcimi požiadavkami na kritické výrobné procesy, ako je váženie, dávkovanie a detekcia cudzích telies. Minebea Intec má desaťročia skúseností s dodávaním riešení na splnenie týchto požiadaviek pre farmaceutické spoločnosti na celom svete.

Riešenia sú optimalizované pre konkrétne potreby odvetvia – napríklad s najmodernejšími manuálnymi a automatizovanými systémami formulovania, pokročilými funkciami sledovania a sledovania, schopnosťou rýchlej validácie a kalibrácie a vhodnosťou pre čisté priestory. Naše vybavenie je navrhnuté na jednoduché manuálne čistenie a naše riešenia sú podporované softvérom optimalizovaným na validáciu na manuálne formulovanie, zaznamenávanie údajov a zabezpečenie kvality. Týmto spôsobom pomáhame neustále zvyšovať prevádzkovú efektivitu, zvyšovať celkovú efektivitu zariadení (OEE) a zlepšovať konkurencieschopnosť.

Spoľahlivý partner pre kontrolu kvality a procesné zariadenia pre farmaceutický priemysel

Minebea Intec má dlhoročné skúsenosti s vývojom a výrobou inovatívnych zariadení na výrobu a zabezpečenie kvality pre účely váženia a detekcie cudzích telies. Veľká časť týchto skúseností bola v aplikáciách farmaceutického priemyslu, kde kontrola kvality zohráva zásadnú úlohu pri zabezpečovaní bezpečnosti a kvality produktov a zároveň maximalizuje efektivitu a nákladovú efektívnosť výrobných procesov. Minebea Intec ako spoľahlivý partner výrobcov farmaceutického priemyslu po celom svete intenzívne a neustále investuje do testovania a certifikácie v súlade s rôznymi národnými a medzinárodnými normami a predpismi, ako napr.

  • pre materiály a produkty: EHEDG / FDA / HACCP / IFS / EAC
  • pre Ex aplikácie (ochrana proti výbuchu): ATEX / FM / CSA / IECEx / EAC
  • pre kalibráciu: OIML / NTEP
  • pre ochranu proti vniknutiu (IP): do IP69k
  • pre výrobu: Správna výrobná prax (GMP) a Správna automatizovaná výrobná prax (GAMP) – napr. podľa FDA 21 CFR

Vo vzťahu k elektronickým záznamom a elektronickým podpisom tiež zabezpečujeme súlad s FDA 21 CFR Part 11.
Sme tak dobre pripravení splniť veľmi sa meniace potreby výrobcov farmaceutického priemyslu bez ohľadu na ich produkt alebo oblasť činnosti – a samozrejme poskytnúť súvisiacu kvalitnú dokumentáciu, ktorá môže byť potrebná pre akýkoľvek projekt.

Vstup tovaru

Zariadenia na kontrolu prichádzajúcich materiálov a pre inžinierske aplikácie

Prvým krokom kontroly kvality výroby je zabezpečiť, aby všetky materiály, ktoré budú použité vo výrobnom procese, presne podľa objednávky. A inžinierstvo a vývoj nových farmaceutických produktov a riešení si tiež vyžaduje veľkú presnosť, najmä pokiaľ ide o stanovenie a reprodukovanie presných množstiev jednotlivých použitých obsahov.

Široký sortiment vysoko presných váhových zariadení Minebea Intec zahŕňa riešenia pre každú takúto aplikáciu – riešenia, ktoré sú efektívne, spoľahlivé a plne vyhovujúce prísnym štandardom kvality a bezpečnosti farmaceutického priemyslu.

Spracovanie

Presná kontrola množstva počas spracovania

Spracovanie vo farmaceutickom priemysle si vyžaduje presnú kontrolu množstiev – tak pri výrobe účinných látok alebo liečiv v primárnom spracovaní, ako aj pri sekundárnom spracovaní pri premene účinných liečiv na produkty vhodné na podávanie. Sortiment váh Minebea Intec, ktorý zahŕňa stolové a podlahové váhy a digitálne a hygienické riešenia na váženie procesných nádob, bol optimalizovaný pre takéto aplikácie v akomkoľvek prostredí čistých priestorov.

Balenie

Kontrola a kontrola počas fázy balenia
Počas balenia sa množstvo hotového produktu v jednotlivých baleniach a jednotlivých produktoch musí často kontrolovať na účely kontroly kvality a môže byť citlivé na kontrolu kontaminantov, napr. pomocou röntgenového kontrolného zariadenia.
Početné riešenia kontrolného váženia a kontroly spoločnosti Minebea Intec boli optimalizované tak, aby vyhovovali potrebám výrobcov liekov pri ich baliacich operáciách, čím sa zaisťuje, že produkt opúšťajúci továreň uspokojí očakávania koncových zákazníkov. Systematické zaznamenávanie detailov všetkých výrobných krokov je možné preniesť do systému kontroly kvality spoločnosti a poskytnúť neoceniteľné informácie v prípade sťažnosti zákazníka alebo stiahnutia produktu.

Výstup tovaru

Záverečná kontrola pred doručením
Po zabalení môžu byť farmaceutické produkty skladované, kým nie sú potrebné, a potom môžu byť prenesené do Goods Out na doručenie zákazníkom. Spoľahlivá kontrola a dokumentácia transferu produktu je tu dôležitá z komerčných dôvodov a z dôvodov vyhýbania sa riziku.
Úplnosť objednávok musí byť potvrdená a tiež sa treba vyhnúť nadmernej dodávke produktu – kontrolám, ktoré sú dôležité najmä tam, kde je potrebné dodatočné balenie, alebo ak sa v jednej dodávke kombinuje viacero typov produktov alebo veľkostí balenia. Rad riešení na váženie a kontrolu od Minebea Intec dokáže splniť všetky tieto požiadavky, efektívne a nákladovo efektívne.

Naše riešenia pre farmaceutický priemysel

Essentus®

Dynamické kontrolné váhy typovej rady Essentus® ponúkajú 4 základné modely pre jednoduché, presné váženie a kontrolu úplnosti balených potravín a iných výrobkov. … Viac informácií